R. Kelly moet huilen

In een interview met CBS News heeft de van zijn sokkel gevallen zanger R. Kelly van zich afgebeten. Hij beweert dat de aantijgingen dat hij zich jarenlang schuldig maakte aan seksueel, fysiek en emotioneel misbruik, op leugens zijn gebaseerd. "Ik vecht verdomme voor mijn leven!", roept Kelly op een gegeven moment met overslaande stem en vochtige ogen.

De 52-jarige Kelly, bekend van hits als I Believe I Can Fly en Ignition, was onlangs onderwerp van de documentaireserie Surviving R. Kelly. Daarin doen vrouwen vermeend misbruik door de Grammywinnaar uit de doeken, terwijl ze nog tieners waren. Tevens komt zijn relatie aan bod met zangeres Aaliyah, met wie hij in 1994 trouwde toen ze 15 was.

In de nasleep daarvan werd Kelly onlangs in staat van beschuldiging gesteld wegens seksueel misbruik, en is op borgtocht vrij. Met CBS sprak hij dinsdag voor het eerst over de kwestie.

Lucifer
In relaties met vrouwen zou hij van alles fout hebben gedaan, maar nooit de wet hebben overtreden. De tientallen vrouwen die de r&b-zanger in de zesdelige documentaire beschuldigen zouden liegen. "Niemand zegt iets goeds over me, ze beschrijven Lucifer. Ik ben geen Lucifer, ik ben een man. Ik maak fouten maar ben geen duivel en zeker geen monster."

Als de beschuldiging wordt genoemd dat Kelly meisjes tegen hun wil vasthield, zegt hij: "Dat hoef ik niet te doen, waarom zou ik? Hoe achterlijk zou ik dan wel niet zijn?" Vervolgens richt hij zich tot de kijker: "Gebruik je verstand! Dit ben ik niet, ik heb dit niet gedaan!"

In april zou de zanger in Amsterdam optreden, en dat leidde tot ophef. Maar pas toen Kelly in staat van beschuldiging werd gesteld zag de organisator kans om onder het contract uit te komen. Het zou ook nogal lastig voor de zanger zijn om naar Nederland te komen want zijn paspoort is ingenomen.