Kerk boos op South Park, misbruikslachtoffers 'te jong'

De Amerikaanse Catholic Leagueeen organisatie die opkomt voor de rechten van de medewerkers van de katholieke kerk, is boos op South Park. Het gaat daarbij specifiek om de deze week uitgebrachte tweede aflevering van seizoen 22. Voor wie geen fan is van spoilers: wees verstandig en lees een andere keer verder, nadat je de aflevering gezien hebt.

De nieuwste aflevering van South Park draait om seksueel misbruik in de katholieke kerk. Het gaat daarbij vooral om de priester van het stadje, waarvan iedereen denkt dat ook hij kinderen misbruikt, hoewel reguliere kijkers van de serie uiteraard weten dat hij dat juist niet doet. Kort gezegd worden de priesters in de aflevering vooral neergezet als pedo's en dat vind de Catholic League niet tof.

"De aflevering 'A Boy and a Priest' zette misbruikende priesters weg als pedofielen. Dat is feitelijk incorrect: bijna alle misbruikers, acht van de tien, waren homoseksueel. De slachtoffers in deze cartoon zouden dan ook neergezet moeten worden als tieners, niet als kleine kinderen", aldus een statement van Bill Donohue, president van de organisatie.

"In Hollywood worden de makers van South Park, Trey Parker en Matt Stone, gezien als dapper. Het zijn echter lafaards, het vergt juist moed om de waarheid te vertellen", aldus Donohue.