VPRO zendt docu Leaving Neverland uit op 8 maart

Op het toonaangevende Sundance Film Festival heeft de VPRO de hand weten te leggen op de vier uur durende documentaire Leaving Neverland van de Britse filmmaker Dan Reed. Leaving Neverland is speciaal gemaakt voor Channel 4 in het Verenigd Koninkrijk en HBO in de Verenigde Staten en gaat over het vermeende kindermisbruik door één van de grootste popsterren ooit: Michael Jackson. De documentaire is 8 maart te zien bij de VPRO op NPO 3 en NPO Start.

Michael Jackson is een van 's werelds meest gevierde pop-iconen. Toen in 1993 beschuldigingen van seksueel misbruik door Jackson opdoken, vonden velen het moeilijk te geloven dat The King of Pop zich schuldig kon maken aan dergelijke daden. De film vertelt het verhaal van twee jongens die beiden afzonderlijk bevriend raakten met Jackson, die hen uitnodigde in zijn unieke en wonderlijke wereld. De interviews met de nu volwassen mannen en hun families maken duidelijk hoe zij zich jarenlang lieten verblinden door de glamour en de fantasiewereld van hun idool.

De naaste familie van Michael Jackson heeft de getuigenissen van de mannen verworpen, maar er is ook veel steun. Zo kregen de twee bij de première op het Sundance Film Festival een enorm applaus.

De documentaire wordt in zijn geheel uitgezonden op vrijdagavond 8 maart om 20.25 uur bij de VPRO op NPO 3. Leaving Neverland is dan ook te zien op NPO Start.

VPRO zendt docu Leaving Neverland uit op 8 maart (Foto: VPRO)
VPRO zendt docu Leaving Neverland uit op 8 maart (Foto: VPRO)