Mol en Plooij draaien rollen om op zaterdag

Vanaf komend Formule 1-seizoen draaien Olav Mol en Jack Plooij tijdens de derde vrije training de rollen om. Mol gaat als pitreporter aan de slag en Plooij zal het commentaar verzorgen. “We willen de kijker dit seizoen weer iets extra's bieden”, aldus Mol.

Mol zit tijdens de kwalificatie en race wél in het commentaarhok, terwijl Plooij in en rondom de pitstraat op zoek gaat naar de laatste nieuwtjes. “Maar nu draaien we de rollen een keer om”, vertelt Mol. “Ik wil vanuit de pits de technische details laten zien en zal ook interviews afnemen. Ik heb een cameraman bij mij en kan razendsnel schakelen met Jack, die vertelt wat er allemaal op het circuit gebeurt.”

Rick Winkelman blijft op de vrijdag het commentaar doen van de eerste en tweede vrije trainingen, die net als de derde vrije training te zien zullen zijn op Ziggo Sport Totaal. Indien er ruimte is in de programmering, wordt het ook op Ziggo Sport (kanaal 14) uitgezonden.

Ook op Youtube zullen Mol en Plooij te zien zijn. “We gaan een programma maken voor het YouTube-kanaal van Ziggo Sport. Daarin behandelen we de laatste nieuwtjes en zie je wat er allemaal op de donderdag gebeurt rondom het circuit”, aldus Mol.