Nieuwe trailer X-Men: Dark Phoenix bevat flinke spoiler

De release van de nieuwe X-Men-film, Dark Phoenix, is al enige malen uitgesteld; hoewel de film oorspronkelijk bedoeld was om vorig jaar maart uit te komen, zal het uiteindelijk tot juni duren voordat fans het nieuwe deel in de serie kunnen kijken. In de promotie van de film is deze week een opvallende keuze getoond; een schokkende gebeurtenis in de film wordt zo goed als volledig getoond in de nieuwste trailer.

Het spreekt voor zich dat wie een poging wil doen deze spoiler niet te weten te komen in de drie maanden die nog resten tot de release, nu beter kan stoppen met lezen en de trailer beter niet kan kijken. Al is het niet uitgesloten dat de gebeurtenis tussen nu en dan algemene kennis wordt, natuurlijk.

In de trailer is te zien hoe een conflict tussen Jean Grey en de X-Men lijkt te leiden tot de dood van één van de X-Men. Regisseur Simon Kinberg heeft aangegeven dat wat de trailer lijkt te tonen ook daadwerkelijk gebeurt, en dat het een signaal is dat "niemand veilig" is in deze film (een interessant moment, aangezien dit de laatste X-Men-film is die filmstudio 20th Century Fox uitgeeft alvorens overgenomen te worden door Disney). De film zelf is, na X-Men: The Last stand, de tweede poging de populaire Dark Phoenix Saga uit de comics vorm te geven op het grote scherm. In het verhaal verliest Jean Grey (Sophie Turner) de controle over de Phoenix Force, een cosmische entiteit die zij sinds haar jeugd bij zich draagt (al lijken beschrijvingen van de film - en inderdaad deze trailer - erop te wijzen dat een gebeurtenis in de ruimte het moment is waarop de Phoenix zich met Jean verbindt), waardoor zij een groot gevaar wordt en de belangrijkste tegenstander van de X-Men.

X-Men: Dark Phoenix, met ook Jennifer Lawrence, James McAvoy, Nicolas Hoult, Jessica Chastain en Michael Fassbender, is te zien vanaf 6 juni in de grote bioscoopformaten. De écht laatste Fox-Marvel-mutantenfilm, New Mutants, volgt op 1 augustus.