Noorse en Zweedse langlaufers pakken World Cup-winst op teamsprint

Tijdens de World Cup-langlaufen in het Finse Lahti hebben Noorse mannen en Zweedse vrouwen de teamsprint in klassieke stijl gewonnen. Op dat onderdeel bestaan de teams uit twee atleten, die elk - om en om - in totaal drie rondjes afleggen.

Bij de mannen was Noorwegen-1 zoals verwacht oppermachtig. De verschillen waren niet groot, maar Emil Iversen zag hoe zijn bloedsnelle teamgenoot Johannes Høsflot Klæbo zonder problemen naar de winst sprintte. De strijd om plek twee was wél spannend en ging naar Noorwegen-2. Sindre Bjørnestad Skar legde de basis, Eirik Brandsdal maakte het in de sprint tegen de Fin Ristomatti Hakola af. Hakola eindigde samen met Iivo Niskanen wel op een prima derde plek.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen ging de winst naar Zweden-1, bestaande uit Ida Ingemarsdotter en Maja Dahlqvist. Die ging halverwege de race nog onderuit, maar de twee knokten zich terug en in de sprint was Dahlqvist veruit de beste. Tiril Udnes Weng en Maiken Caspersen Falla (Noorwegen-1) pakten de tweede plek, de derde podiumplaats ging naar Zweden-2 met Evelina Settlin - die in haar eerste ronde al viel - en Hanna Falk.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)