Schansspringer Stoch vliegt naar winst in Oberstdorf

Schansspringer Kamil Stoch heeft de derde en laatste World Cup-wedstrijd van het skivliegweekeinde in Oberstdorf gewonnen. De World Cup-winnaar van vorig seioen was op de Heini-Klopfer-Skiflugschanze eindelijk goed voor zijn eerste individuele zege van de winter.

De Japanse World Cup-leider Ryoyu Kobayashi ging na de eerste ronde aan de leiding en stond in prima positie om net als zaterdag de winst te pakken. Zijn tweede sprong mislukte echter behoorlijk en dus zakte de Japanner niet alleen van het podium, hij kwam zelfs niet verder dan de negende plek, twee plaatsen voor zijn 46-jarige legendarische landgenoot Noriaki Kasai.

Stoch stond na de eerste ronde nog op de vijfde plek, maar zag hoe de top-4 allemaal tot achter hem terugviel. Zijn landgenoten Piotr Zyla (vierde) en Jakub Wolny (zesde) vielen buiten het podium, de Rus Evgeniy Klimov hield zo zijn tweede plek vast. Dawid Kubacki steeg door de beste sprong in de finaleronde te laten noteren van de zevende naar de derde plek, waardoor er maar liefst vier Polen in de top-6 eindigden.

De vrouwen sprongen wederom in het Duitse Hinzenbach en net als zaterdag ging de winst er naar de Noorse Maren Lundby, die in de eerste ronde een onoverbrugbaar gat sloeg. De Japanse Sara Takanashi eindigde op de tweede plek, voor de Duitse Katharina Althaus en diens landgenote Juliane Seyfarth.