Snowboardcrossers Dierdorff en Samkova wereldkampioen

Snowboarders Mick Dierdorff en Eva Samkova hebben zich in het Amerikaanse Solitude, in de staat Utah, laten kronen tot wereldkampioenen op de snowboardcross, het eerste onderdeel van het WK.

Bij de mannen nam Dierdorff in de finale al vroeg de leiding en die stond hij geen moment meer af, waardoor de 27-jarige debutant voor eigen publiek de wereldtitel pakte. Achter hem was het wel spannend en het zilver ging er naar Hanno Douschan uit Oostenrijk. Emanuel Perathoner knokte met Lucas Eguibar om brons, maar de Spanjaard ging bij de laatste sprong onderuit en dus kon Perathoner namens Italië het podium betreden.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

De Tsjechische Samkova, olympisch kampioene in 2014, nam in de vrouwenfinale ook bij de start de koppositie en ook zij werd niet meer bijgehaald. De vanuit Frankrijk overgestapte Britse Charlotte Bankes won het zilver, voor olympisch kampioene Michela Moioli uit Italië. Haar landgenote Francesca Gallina moest in de finale al vroeg afhaken en werd vierde, zesvoudig wereldkampioene Lindsey Jacobellis haalde de finale voor eigen publiek niet en won de B-finale, goed voor plek vijf.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)