FOK! Wat een weer: het kan vriezen, het kan dooien

Wolkenvelden en brede opklaringen wisselen elkaar af en plaatselijk valt er nog een enkele winterse bui. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt en lokaal kan het glad worden als gevolg van bevriezing van natte weggedeelten. De wind is boven land zwak tot matig en komt uit het zuidwesten, aan zee is de wind west tot noordwest en eerst nog vrij krachtig.

Overdag zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de ochtend is er in het (noord)westen tijdelijk meer bewolking en mogelijk valt daar plaatselijk enige tijd regen of natte sneeuw. De temperatuur loopt op naar ongeveer 4°C. De zwakke tot matige wind draait in de middag en avond van zuidwest naar zuidoost.

In de nacht naar woensdag wordt de bewolking vanuit het zuidwesten langzaamaan dikker en later is in Zeeland lichte sneeuw mogelijk. De minimumtemperatuur ligt op veel plaatsen iets onder het vriespunt. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig.

Woensdag overdag is er vrij veel bewolking en trekt een gebied met lichte sneeuw langzaam van zuidwest naar noordoost over het land. Op veel plaatsen levert dat uiteindelijk een sneeuwdek van 1-3 cm op. De middagtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het zuidwesten tot 1°C in het noordoosten. De wind is zuidoost, zwak tot matig en draait in de loop van de dag naar een zuidwestelijke richting, het eerst in Zeeland.

Interpretatie vaart ergens in Zuid-Afrika rond  (Foto: Interpretatie)
Interpretatie vaart ergens in Zuid-Afrika rond (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!