Biatlete Dahlmeier wint eindelijk weer

Biatlete Laura Dahlmeier heeft tijdens de World Cup in het Italiaanse Antholz de massastart op haar naam geschreven. Voor de Duitse veelvraat, dit seizoen wegens ziekte regelmatig afwezig, is het haar eerste zege van het seizoen.

Dahlmeier begon nog met een misser bij de eerste schietbeurt, waar onder meer de Tsjechische Marketa Davidova en de Finse Kaisa Mäkäräinen foutloos bleven. Na de twee liggende schietbeurten maakten die twee dan ook deel uit van de kopgroep, met verder ook nog Justine Braisaz (Frankrijk), Ekaterina Yurlova-Percht (Rusland) en Paulina Fialkova (Slowakije).

Bij de derde schietbeurt gingen die vijf allemaal de fout in, waardoor Dahlmeier samen met landgenote Vanessa Hinz en de Wit-Russische Iryna Kryuko de leiding over kon nemen. World Cup-leidster Dorothea Wierer plaatste ondertussen een aanval richting de vierde en laatste schietbeurt, maar moest dat daar met haar derde misser bekopen.

Dahlmeier en Hinz bleven foutloos en kregen Davidova en Hanna Öberg achter zich aan, met Wierer op plek vijf. Voor de Italiaanse bleef het daar ook bij, Davidova wist Hinz nog te verschalken en eindigde als tweede, terwijl Öberg net tekort kwam om Hinz van het podium te stoten. Dahlmeier was niet meer bij te halen en de Duitse boekte zo haar eerste zege van het seizoen.