Dubbele dubbelslag Duitse rodelaars op WK in Winterberg

De Duitse rodelploeg heeft op het wereldkampioenschap in Winterberg weer toegeslagen. Toni Eggert/Sascha Benecken en Natalie Geisenberger wonnen op dag één al de wereldtitels op de sprint, zaterdag pakten ze er de reguliere wereldtitels bij.

Het was spannend bij de dubbels, want Eggert/Benecken moesten na de eerste run nog 0,039 seconden toegeven op hun landgenoten en rivalen Tobias Wendl/Tobias Arlt. In run twee waren de tweevoudig olympisch en drievoudig wereldkampioenen echter net niet perfect, waardoor Eggert en Benecken hun wereldtitel met 0,078 seconden voorsprong verdedigden. Thomas Steu en Lorenz Koller, de revelatie van het seizoen, pakten op 0,141 tellen brons door de Letse duo's Oskars Gudramovics/Peteris Kalnins en Andris en Juris Sics achter zich te houden.

Bij de vrouwen was het een stuk minder spannend. Dubbel olympisch kampioene Natalie Geisenberger kroonde zich voor de vierde keer tot wereldkampioene door in beide runs de snelste tijd neer te zetten. Landgenote Julia Taubitz bekroonde het seizoen van haar doorbraak met zilver op 0,425 seconden, de Amerikaanse Emily Sweeney - die tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang nog een zware crash kende - won op 0,513 seconden een fraaie bronzen medaille.

Overigens was het een dubbel dubbele dubbelslag voor de Duitsers: Eggert/Benecken en Geisenberger wonnen niet alleen de sprint en de reguliere wedstrijd, Wendl/Arlt en Taubitz werden in beide wedstrijden tweede. Zondag staat de wedstrijd voor de mannen op het programma, gevolgd door de estafette.