Biatlontalent Davidova verrast met eerste World Cup-zege

Biatlete Marketa Davidova heeft tijdens de World Cup in het Italiaanse Antholz verrassend de sprint gewonnen. Voor de 22-jarige Tsjechische zat een dergelijk resultaat er wel een keer aan te komen, ze wordt al geruime tijd als toptalent gezien, maar zo vroeg werd het wellicht nog niet echt verwacht.

Met startnummer vijf schoot de jonge Tsjechische twee keer foutloos, waardoor ze de snelste tijd liet noteren. Op de langlaufski's was ze de op één na snelste, maar doordat ze niet heel snel schoot werd het toch nog erg spannend. De Finse veterane Kaisa Mäkäräinen schoot alleen haar tiende en laatste schot ernaast en dat was een dure: ze eindigde 1,7 seconden achter Davidova.

Marte Olsbu Røiseland uit Noorwegen ging liggend een keer de mist in en kwam 3,5 seconden tekort om Davidova te kloppen. Lisa Vittozzi uit Italië en de Poolse Monika Hojnisz, die beiden 0+1 schoten, kwamen elk tien seconden tekort, World Cup-leidster Dorothea Wierer uit Italië moest op vijftien tellen genoegen nemen met de achtste plek.

De 97e en laatste dame die van start ging was Laura Dahlmeier. De Duitse veelvraat ligt dit seizoen met enige regelmatig in de ziekenboeg, maar liet zien op de weg terug te zijn. Ze schoot alles raak, dook met tien seconden voorsprong de slotronde in...maar verspeelde haar voorsprong en werd op 4,2 seconden zelfs vierde.