Rydzek wint mooie race op noordse combinatie

Johannes Rydzek heeft eindelijk zijn eerste World Cup-zege van het seizoen binnen op de noordse combinatie. De Duitser moest het tot dusverre - zoals eigenlijk iedereen - keer op keer afleggen tegen de jonge Noor Jarl Magnus Riiber, maar in Val di Fiemme sloeg hij vrijdag toe.

De Oostenrijker Mario Seidl mocht na zijn winst in het schansspringen als eerste vertrekken, Riiber was op 39 seconden de eerste achtervolger op de 10 kilometer langlaufen. De Noor werd al vrij snel vergezeld door rappe langlaufers Rydzek, Akito Watabe (Japan) en Jørgen Gråbak (Noorwegen), die binnen vijftien seconden van Riiber vertrokken waren.

Het kwartet kwam langzaam wat dichter in de buurt van Seidl, maar de Oostenrijker hield toch knap stand. Dat veranderde toen Gråbak en Rydzek het tempo omhoog gooiden, waardoor Watabe en Riiber moesten lossen. Het duo pakte Seidl terug en in de slotkilometer was Rydzek duidelijk te sterk. Gråbak moest op het laatste klimmetje lossen, maar hield Seidl nog wel achter zich en werd tweede.

Riiber werd op 24 seconden vierde en behield zonder moeite de leiding in de World Cup.