Darter Dekker met moeite langs viervoudig wereldkampioene Ashton

Jan Dekker staat in de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC. In het Alexandra Palace in Londen nam de Nederlander het op tegen Lisa Ashton, viervoudig wereldkampioene bij de BDO en één van de twee vrouwen die op het WK in actie komen. 

Ashton opende het duel met 140 punten en zette gelijk de toon, wat nog eens wat duidelijker werd toen ze de eerste leg met een snaarstrakke 110-finish pakte. Daar kwam ook nog eens een leg in 15 darts overheen, gevolgd door een geweldige 121-finish eindigend met bullseye: Dekker werd compleet weggeblazen, maar in de tweede set wist hij het om te keren. Ashton's belachelijk hoge niveau zakte wat in, Dekker profiteerde en won de set met 3-0.

Dekker speelde zich vervolgens ook naar een 2-0 voorsprong in de derde set, maar The Lancashire Rose maakte uitstekend gebruik van het als een plumpudding ineenzakkende spel van de Nederlander en kwam op 2-2. De Engelse rekende vervolgens dan weer ongelooflijk slecht, wat Dekker een kans en daarna ook de set opleverde: 2-1. 

Ashton opende de vierde set met winst in de eerste leg, maar met een 101-finish kwam Dekker langszij. Hij won ook de volgende leg, gooide het bijna uit met 136 en maakte de wedstrijd vervolgens af met dubbel 8: 3-1.

"Het was echt een rollercoaster", reageerde Dekker. "Het was ongelooflijk in de zaal, met boegeroep en geschreeuw. Heel moeilijk om me te focussen, vooral in de eerste set. Daarna heb ik wel lekker doorgepakt, maar goh", verzuchtte de Nederlander.

"Het was een goede wedstrijd. Ik ben natuurlijk teleurgesteld, maar ook blij dat ik zo goed heb gespeeld als ik in de eerste set deed. Hopelijk heb ik het damesdarten een beetje kunnen promoten", aldus Ashton.

Jan Dekker - Lisa Ashton (Bron: PDC)
Jan Dekker - Lisa Ashton (Bron: PDC)