Biatlete Wierer wint razendspannende sprint Hochfilzen

Biatlete Dorothea Wierer heeft haar eerste World Cup-zege van het nieuwe seizoen binnen. De Italiaanse was donderdag de beste tijdens de sprint - 7,5km met twee schietbeurten - in het Oostenrijkse Hochfilzen.

Kaisa Mäkäräinen schoot één keer mis, na meer dan vijftig opeenvolgende treffers, maar was op de langlaufski's weer net zo geweldig onderweg als afgelopen week tijdens de World Cup-opening in Pokljuka. Het leverde de Finse de snelste tijd op, tot Wierer aan de beurt was.

Na één schietbeurt had Wierer een kleine voorsprong op Mäkäräinen en Tiril Eckhoff, vooral doordat ze op de schietbaan enorm veel tijd won. Bij het staand schieten schoot ze er ook één keer naast, maar doordat ze zo ongelooflijk snel schoot kwam ze met elf seconden voorsprong de baan weer op.

In de slotronde moest Wierer wat snelheid betreft weer tijd inleveren op Mäkäräinen, maar ze hield precies stand: met 0,6 seconden voorsprong kwam ze over de finish, waarbij ze uiteindelijk ook 'gewoon' de derde langlauftijd van iedereen had - naast Mäkäräinen was alleen Eckhoff sneller.

Ekaterina Yurlova-Percht uit Rusland schoot foutloos en pakte zo verrassend de derde plek door de Italiaanse Lisa Vittozzi - die één keer de mist in ging - met een kleine seconde te kloppen. De rappe Eckhoff ging twee keer de mist in en werd zestiende op een dikke minuut.