Handbalsters groepswinnaar EK na winst in slotseconde tegen Spanje

De Nederlandse handbalsters hebben zich op het EK in Frankrijk als groepswinnaar gekwalificeerd voor de tweede ronde. Oranje won in een spannend duel tegen met 28-27 van Spanje.

Net zoals in het openingsduel tegen Hongarije ging het gelijk op tussen Nederland en Spanje. Pas aan het einde van de eerste helft nam Nederland afstand van Spanje en ging de rust in met een 14-11 voorsprong, mede dankzij twee doelpunten in de slotminuut van de eerste helft.

Na zeven minuten in de tweede helft was de voorsprong van Oranje alweer weg en nam Spanje zelfs de leiding in de wedstrijd. Vooral in opening van de tweede helft speelde Nederland slordig, terwijl de Spaanse handbalsters wel de kansen afmaakte.

Halverwege de tweede helft kwam Nederland weer langszij, mede door de doelpunten van Nycke Groot, die in totaal negen keer wist te scoren. Spanje wist toch weer uit te lopen naar twee doelpunten verschil, maar in de slotminuten kwam Nederland toch weer terug.

Het leek een gelijkspel te worden tussen Oranje en Spanje nadat zestien seconden voor tijd Carmen Martín op een prachtige manier de gelijkmaker maakte. Met twee seconden voor tijd kreeg Oranje nog een vrije worp en die wist Lois Abbingh op prachtige wijze wist binnen te gooien, waardoor Nederlandse handballers alsnog de winst pakte.

Woensdag staat het duel tegen Kroatië nog op het programma. De Kroatische handbalsters hebben de eerste twee wedstrijden kansloos verloren van Spanje en Hongarije.