CDA: Kijkwijzer voor Šlle YouTube videos

Het CDA heeft een geweldig plan bedacht om onze kinderen te beschermen. Volgens kamerlid Harry van der Molen zou Kijkwijzer namelijk ook moeten gaan gelden voor de video's van YouTube. Zo zouden icoontjes moeten duidelijk maken of een video geweld, grof taalgebruik, angst of seksuele inhoud bevat. De icoontjes zouden gedurende de hele video in beeld moeten blijven, over de video heen. Zo zouden ouders die even snel over de schouders van hun kind meekijken meteen kunnen zien of een video geschikt is.

Wat de politieke digibeten niet helemaal snappen is eigenlijk alles wat over het internet gaat hoeveel video's YouTube kent en hoeveel uur video er per seconde wordt geüploaded naar de videosite. Vandaag zal het kamerlid de Kijkwijzer bespreken in de Tweede Kamer.

Of hij daarbij ook bedenkt hoeveel mensen van Kijkwijzer de miljarden video's op YouTube gaan bekijken en beoordelen is niet duidelijk. Google stelt alvast dat een Kijkwijzer niet haalbaar is. Wel zou die werken aan andere maatregelen om de site veiliger te maken voor kinderen.

kijkwijzer logo
kijkwijzer logo