Wielerploeg Roompot-Charles wil aanhaken bij kleinere World Tour-ploegen

Donderdag is het Roompot-Charles Cycling Team voorgesteld aan de pers. Bij de Nederlands-Belgische wielerploeg staan achttien renners onder contract waaronder Lars Boom, Pieter Weening en Boy van Poppel.

De ploeg is een fusie van de Nederlandse ploeg die de afgelopen jaren onder de naam Roompot-Nederlandse Loterij actief is geweest en de Belgische formatie Vérandas Willems-Crelan. De ploeg komt uit op het Pro-Continentale niveau maar verwacht voor de belangrijkste World Tour-wedstrijden in Nederland en België uitgenodigd te worden.

“We zijn een jonge organisatie met een groep zeer enthousiaste en gemotiveerde renners en medewerkers”, vertelt Michael Zijlaard, die samen met Nick Nuyens de dagelijkse leiding van het team in handen zal nemen. “We willen ons op een positieve manier tonen aan de wereld: open, oprecht, no-nonsense! We zetten ons in om de lat steeds hoger te leggen. We willen een progressieve speler zijn in de wielerwereld en steeds onze grenzen verleggen. Sportief, maar ook in het uitbouwen van een sterke identiteit. Een teamidentiteit die fanbeleving centraal plaatst.”

Nick Nuyens: “Wat het team ook uniek maakt is de combinatie veld en weg. We zijn Roompot-Charles Cycling Team op de weg, maar veldritteam ‘Charles’ is gehuisvest onder hetzelfde dak. De kracht van dit project ligt ook in de samenvoeging van de beste elementen van beide teams, een logische samenvoeging met erg veel raakvlakken. Roompot-Charles Cycling Team is met andere woorden een team waar professionaliteit en ambitie hand in hand gaan met openheid, authenticiteit en plezier.”

“Sportief willen we voor een stuk verder bouwen op de fundamenten die al werden neergezet bij beide voorlopers: opvallend, aanvallend en attractief koersen, onze teamkleuren laten zien en onze partners op een positieve wijze vertegenwoordigen in de wedstrijd. Kortom: steeds een positieve koershouding naleven”, licht Michael Boogerd toe, een van de drie ploegleiders bij Roompot-Charles Cycling Team.

“We willen onze renners zo goed mogelijk begeleiden in hun carrière en helpen hun wielerdromen te realiseren. Als we hen kunnen laten doorstromen naar een hoger niveau dan mogen we daar dan ook terecht trots op zijn. Persoonlijke ontwikkeling en groei als groep staan centraal”, vult ploegleider Erik Breukink aan.

De Europe Tour is een belangrijke sportieve ambitie voor de ploeg. Ook wil men mooie resultaten boeken, bijvoorbeeld in kleinere rondes of (semi)klassiekers. Als Pro-Continentaal team is het de ambitie om aan te haken bij de kleinere World Tour-teams. Door de hervormingen bij de UCI worden resultaten belangrijker. De World Ranking wordt op basis van de resultaten van 2019 opgemaakt in functie van seizoen 2020.

De ploeg gaat rijden op fietsen van het merk Factor. Verder zijn er samenwerkingen met technische partners Ceramic Speed, Black INC en SRM.

Selectie voor 2019
Jesper Asselman (NED)
Lars Boom (NED)
Sean de Bie (BEL)
Mathias de Witte (BEL)
Huub Duijn (NED)
Maurits Lammertink (NED)
Senne Leysen (BEL)
Arjen Livyns (BEL)
Elmar Reinders (NED)
Oscar Riesebeek (NED)
Stijn Steels (BEL)
Justin Timmermans (BEL)
Nick van der Lijke (NED)
Sjoerd van Ginneken (NED)
Boy van Poppel (NED)
Jan-Willem van Schip (NED)
Michael van Staeyen (NED)
Pieter Weening (NED)