Stelletje idioten voetbalt met kip

Een stel idioten uit Naarden heeft in de nacht van 22 op 23 september een kip gejat bij een kinderboerderij in Naarden, om er daarna mee te gaan voetballen.

De jonge daders (16 à 17 jaar) braken ’s nachts ongemerkt in en namen een kip mee. Eenmaal buiten het terrein stopten ze de kip in een zak en werd het onfortuinlijke dier als voetbal gebruikt.

Volgens Chantal, bestuurder van de kinderboerderij, heeft de kip de mishandeling niet overleefd. De kinderboerderij heeft aangifte gedaan bij de politie, die is een onderzoek gestart.

Volgens Chantal kan ook het personeel niet geloven dat mensen tot zoiets in staat zijn. "We hebben het een tijdje geprobeerd stil te houden om de agenten hun werk te laten doen, maar nu iedereen het weet is het ongeloof wel groot. Je kan je gewoon niet voorstellen dat iemand zoiets doet."

De kinderboerderij weigert om te speculeren over de dader. "Ik wil niet één dader aanwijzen. Ik wil dat ze allemaal bekend zijn, pas dan gaan we ook verdere stappen ondernemen."

Een aantal ouders heeft voorgesteld om de daders vrijwilligerswerk te laten doen bij de kinderboerderij, maar daar wil Chantal niks van weten. "Dit gaat verder dan gewoon groepsdruk. Dat is stiekem roken of drinken, dit is gewoon moedwillig een dier vermoorden. We zijn echt verbijsterd."

De polite heeft een aantal, minderjarige, daders op het oog, maar heeft nog geen aanhoudingen verricht.