Monaco presenteert Henry: "Werk aan de winkel"

Thierry Henry is woensdag door AS Monaco aan de pers gepresenteerd. De Fransman beseft dat hij meteen vol aan de bak moet.

Monaco vierde in 2017 nog de landstitel en vorig seizoen werd de ploeg tweede, maar nu vinden de Monegasken zichzelf terug op een beschamende achttiende plaats. Leonardo Jardim werd daarom vervangen voor Henry, die woensdag voor het eerst de media toesprak. "Het is geen makkelijke situatie."

"Ik ben afhankelijk van het spelersmateriaal. Ik ben geen trainer die zijn team blind laat aanvallen", geeft de voormalige sterspeler van Arsenal aan. "Mijn carrière als speler zal me zeker helpen, maar dit is een ander vak en daar moet ik nog veel in leren. We moeten de juiste balans zien te vinden en we moeten het plezier terugvinden en ervoor zorgen dat we achterin zekerheid inbouwen."

In de eerste negen competitieduels van dit seizoen verzamelde Monaco maar zes punten. "Het eerste doel is nu om te winnen van Strasbourg. We moeten winnen van Strasbourg om wat vertrouwen en vreugde terug te krijgen. Er is veel werk aan de winkel, maar ik heb geen stress."