Man probeert zoon te vermoorden met kettingzaag, maar wordt overreden door grasmaaier

Ene Douglas Ferguson, een 76-jarige Amerikaan uit Bristol, Tennessee, heeft een wijze les geleerd: probeer nooit je grasmaaiende zoon te vermoorden met een kettingzaag. Dat probeerde Ferguson namelijk wel en daardoor heeft hij naar verluidt zijn been verloren.

Uit naar buiten gebrachten politieverslagen blijkt dat agenten op 28 juni bij de woning van de zoon arriveerden, waar ze Ferguson vonden, gewond aan zijn hoofd en been. Vooral de verwondingen aan zijn been waren ernstig: meneer raakte het been kwijt, waardoor de arrestatie wat op zich liet wachten.

De arrestatie? Ja, de arrestatie, want wat was het geval? Ferguson, tevens de buurman van zijn zoon, probeerde diezelfde zoon met een kettingzaag te vermoorden. Zoonlief was op dat moment het gras aan het maaien en reageerde gelijk door de grasmaaier over zijn geliefde vader te sturen, met natuurlijk een bebloed gazon als gevolg.

"De zoon had niet door dat de vader er die dag ook was, en ineens kwam zijn vader met een kettingzaag op hem af rennen", aldus Andy Seabolt van de lokale politie. "De zoon draaide de andere kant op om weg te komen, maar de vader bleef achter hem aan zitten, dus uit zelfverdediging reed de zoon met de grasmaaier tegen hem aan."

Ferguson zit in de cel op verdenking van poging tot moord. Volgens de politie hadden hij en zijn zoon ruzie, iets wat gezien het feit dat hij zijn zoon met een kettingzaag wilde vermoorden niet geheel verrassend lijkt te zijn.