Clubloze oud-international Rossi gepakt op dopinggebruik

Giuseppe Rossi heeft dopingbureau Nado Italia achter zich aan. Hij is betrapt op het gebruik van dorzolamyde en kan een jaar geschorst worden.

De 31-jarige oud-speler van Manchester United is op dit moment clubloos nadat Genoa zijn contract niet verlengde. Bij laatstgenoemde club bleek hij het verboden middel gebruikt te hebben in de wedstrijd tegen Benevento in mei. Op 1 oktober hoort de voormalig international van Italië of de eis van een jaar straf wordt ingewilligd of niet. Volgens zeggen heeft hij aangegeven dat hij oogdruppels heeft gebruikt. Mocht hij inderdaad worden geschorst, loopt hij het ernstige risico dat zijn ooit zo beloftevolle carrière als een nachtkaars uitgaat.

Als jeugdspeler van Manchester United brak de spits door in het eerste en daar schopte hij het tot veertien optredens en één goal voor hij op huurbasis voor Newcastle United en Parma speelde. In 2007 was het echter het Spaanse Villarreal wat hem definitief inlijfde. Daar speelde hij zes jaar lang en in die tijd groeide hij uit tot international van Italië. Hij kwam uiteindelijk tot dertig wedstrijden voor de nationale ploeg en daarin scoorde hij zeven treffers. Kort voor het WK van 2014 speelde hij zijn laatste interland.

Toen al werd hij geplaagd door ernstige blessures, wat hem ook bij Fiorentina parten speelde. La Viola haalde hem in 2013 naar Italië en ondanks alle pijntjes kwam hij tot negentien goals in slechts 42 duels. Een basisplaats kreeg hij echter niet omdat zijn fysiek te wensen overliet. Na huurperiodes bij Levante en Celta de Vigo mocht hij transfervrij vertrekken.

In december dook hij tot ieders verrassing op bij Genoa, maar ook daar kwam het voormalig wonderkind niet echt aan de bak door zijn haperende lichaam. De stokoude club besloot om hem in de zomer geen nieuw contract aan te bieden en sindsdien is Rossi zonder club. In principe mag hij nu dus overal tekenen - ook buiten de transferperiode - maar een jaar schorsing zal eventuele plannen flink bemoeilijken.