Volleyballers houden kans op Final Six WK na zege op Finland

De Nederlandse volleyballers hebben op het WK hun tweede duel in de tweede groepsfase gewonnen. In Milan was Oranje met 3-1 (25-19, 23-25, 25-16, 25-13) voor Finland.

Nederland kende een goede start tegen Finland. Halverwege de set liep de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen uit naar vijf punten verschil en hield dat ook vast. Oranje leek het in de tweede door te zetten, maar Finland was het ditmaal die in het tweede deel van de set wegliep bij Nederland. Het verschil liep op naar maximaal zes punten verschil in het voordeel van de Finnen. Oranje kwam nog terug tot één punt verschil, maar kwam net te kort om de set nog binnen te halen.

In set drie was Nederland weer bij de les. Oranje liep snel uit naar een 12-6 voorsprong en hield de voorsprong ook vast. Ook in de vierde set had Nederland geen tegenstand meer van Finland, de nummer achttien van de wereld. Oranje, zelf de nummer 25 van de wereld, won de vierde set eenvoudig met 25-13.

Door de zege op Finland heeft Oranje nog altijd een kleine kans op de volgende ronde, maar dan moet het zondag wel winnen van gastland Italië dat later vanavond nog speelt tegen Rusland.

De groepswinnaars en de twee beste nummers twee gaan uiteindelijk door naar de Final Six.