Space Jam keert terug, LeBron James vervangt Michael Jordan

Uitstekend nieuws voor een ieder die in de jaren negentig als kind genoten heeft van de legendarische film Space Jam. NBA-legende Michael Jordan die het samen met Bill Murray, Bugs Bunny en talloze Looney Tunes opnam tegen de Monstars, dat was natuurlijk prachtige TV.

Destijds leverde de film dik 200 miljoen dollar op, maar een vervolg kwam er niet. Tot nu: niemand minder dan een absolute grootheid uit de volgende NBA-generatie, LeBron James, gaat de film nieuw leven inblazen. Samen met Ryan Coogler gaat King James zorgen voor Space Jam 2.

Coogler regisseerde Black Panther, met meer dan een miljard dollar aan opbrengsten bepaald geen tegenvaller, maar zou in het nieuwe project samen met James producent worden. Terence Nance zou de nieuwe versie van Space Jam moeten gaan regisseren, zo is de bedoeling.

James heeft zelf een productiebedrijf en is zich daar steeds meer mee bezig aan het houden, ook al is zijn basketballoopbaan zeker nog niet voorbij. In de NBA verhuisde hij dit jaar van de Cleveland Cavaliers naar de Los Angeles Lakers, met wie hij voor de titel hoopt te gaan.

Omdat de hele productie om het drukke speelschema van James heen gedraaid moet worden gaat het nog wel even duren voor we eindelijk naar Space Jam 2 kunnen kijken: de planning is begin 2021, bijna een kwart eeuw na het uitkomen van het origineel.