Schrijfster 'Hoe vermoord je je man?' verdacht van vermoorden man

In 2011 plaatste ene Nancy Crampton-Brophy een uitgebreid artikel online, met de gezellige titel 'Hoe vermoord je je man?'. Het ging er daarbij vooral om wat een personage in een roman zou kunnen doen om, je begrijpt het al, haar man te vermoorden.

Wapens, messen, gif, huurmoordenaars, alles kwam als suggestie naar voren in het stuk van de nu 68-jarige schrijfster. "Ik vind het makkelijker om mensen dood te wensen dan om ze daadwerkelijk te doden. Ik wil me niet druk hoeven maken om bloed en hersenen op mijn muren en vloeren", schreef mevrouw. "Ik ben ook echt slecht in het onthouden van leugens."

Nu is Crampton-Brophy opgepakt...wegens de moord op, jawel, haar man! Om bloed en hersenen op haar muren en vloeren hoeft ze zich niet druk te maken, want meneer Brophy, een gerespecteerd chef, werd op 2 juni op zijn werk gedood. Vorige week werd Crampton-Brophy , die kort na de dood van haar man op Facebook verklaarde 'moeite te hebben om te begrijpen wat er is gebeurd', door de politie gearresteerd.

Crampton-Brophy schreef in 2015 overigens ook nog het boek The Wrong Husband, over een vrouw die tijdens een schipbreuk op de Middellandse Zee ontsnapt aan haar man, die haar mishandelde.