Apple Watch 4 maakt hartfilmjes

Apple kondigde vandaag nieuwe Apple Watch-modellen aan tijdens hun september event. De Apple Watch Series 4 is verkrijgbaar in de maten 40 en 44 mm en wordt geleverd met een aantal nieuwe hartdetectiefuncties, waaronder een functie om hartritmefilmpjes te maken.

De nieuwe modellen hebben schermen die 30 procent groter zijn dan de vorige versies. In combinatie met een nieuwe gebruikersinterface kan er meer data op je wijzerplaatscherm. De Digital Crown is opnieuw ontwikkeld en bevat haptische feedback, terwijl de ingebouwde luidspreker 50 procent luider is om het gebruik van Siri-verzoeken te ondersteunen.

De nieuwe hartdetectiefuncties worden mogelijk gemaakt door een nieuwe sensor. Hiermee kan de horloge niet alleen elektrocardiogram-metingen uitvoeren, maar ook een laag hartritme, atriale fibrillatie en lage bloedstroom detecteren. 

Door het traject van de pols en de impactversnelling te analyseren, geeft Apple Watch de gebruiker een waarschuwing na een val, die kan worden genegeerd of gebruikt om de hulpdiensten te bellen. Als Apple Watch gedurende 60 seconden na de melding bewegingloosheid bespeurt, worden de hulpdiensten automatisch gebeld en wordt er een bericht met de locatie verstuurd aan contactpersonen voor noodgevallen.

Zoals gewoonlijk is de optie om ook met je horloge te bellen en bijvoorbeeld muziek te streamen zonder je iPhone op zak te hebben niet beschikbaar in Nederland. Met dank aan onze innoverende mobiele providers die het lastig vinden eSim te ondersteunen. Het 'voordeel' is dan wel dat we geen 529 maar 429 euro kwijt zijn aan de Aple Watch 4. Vanaf vrijdag 14 september is Apple Watch Series 4 (GPS) te bestellen. Het model ligt vanaf vrijdag 21 september in de winkel.

Apple Watch 4

Apple Watch 4 (Foto: Apple)