Ook Den Haag wil hoofdstad worden

De Rotterdamse ondernemer Rob Lagendijk zorgde woensdag voor heel wat discussie met zijn voorstel om van Rotterdam de hoofdstad van Nederland te maken. Maar na Rotterdam meldt ook Den Haag zich nu.

Fractievoorzitter Arjen Dubbelaar van Groep de Mos, de grootste politieke partij van Den Haag, laat weten dat zijn stad het verdient om hoofdstad te zijn. 'Het is de residentie van het Koninklijk Huis, de overheid, het parlement, nationale en internationale gerechtshoven en bijna alle ambassades en ministeries', twittert hij. 

Rob Lagendijk roemde Rotterdam juist omdat het een vernieuwende stad zou zijn en daarmee 'een stad van de toekomst'. Hij liet AT5 weten dat het goed zou zijn als er een discussie wordt gevoerd over de hoofdstad van ons land. Ook Joost Eerdmans, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, schaarde zich achter het initiatief. 

Dat er serieus gekeken gaat worden naar een nieuwe hoofdstad lijkt onwaarschijnlijk. Toch gebeurt het wel vaker. Zo wisselde Brazilië, Kazachstan, Belize en Nigeria al eens van hoofdstad. In Rotterdam is er inmiddels een site in het leven geroepen voor mensen die ook graag in Nederland een wisseling zouden zien.