Kenedy verkoopt doodschop en mist penalty bij gelijkspel Newcastle

Na nederlagen in de eerste speelronde, hebben Cardiff City en Newcastle United zaterdag hun eerste punt van dit Premier League-seizoen gepakt. Kenedy was in alle opzichten de man van de wedstrijd. 

Het was een uiterst normale wedstrijd, zoals je die zou verwachten tussen ploegen als Cardiff en The Magpies. Totdat Kenedy zich ermee ging bemoeien. In de 33ste minuut deelde de vleugelspeler een belachelijke schop uit aan Victor Camarasa. En hoewel scheidsrechter Craig Pawson er met zijn neus bovenop stond, kwam de huurling van Chelsea er met enkel een vrije trap vanaf.

Ondanks zijn teleurstellende eerste helft bleef Kenedy, die in de 58ste minuut dan eindelijk zijn eerste succesvolle pass verstuurde, tot het einde op het veld staan. Dat gold niet voor Isaac Hayden, die pas halverwege de wedstrijd als invaller in het veld was gekomen en twintig minuten na zijn entree werd weggestuurd. De verdediger van Newcastle ging van achteren veel te hard door op Josh Murphy en kreeg voor zijn charge een directe rode kaart.

The Bluebirds hadden een man meer op het veld, maar wisten dit niet tot uitdrukking te laten komen in een doelpunt. In de slotseconden van de wedstrijd ging de bal na een handsbal van Welshe kant zowaar nog op de stip voor Newcastle. Uitgerekend Kenedy ging achter de bal staan. De Braziliaan kreeg zijn verdiende loon, zijn matig ingeschoten strafschop werd namelijk gekeerd door Cardiff-goalie Neil Etheridge.