Engeland naar halve finale WK voetbal

Engeland is de derde halve finalist op het WK voetbal in Rusland. De Engelsen waren in de wedstrijd tegen Zweden, die onder leiding stond van scheidsrechter Björn Kuipers, met 2-0 te sterk.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd al verwacht dat Zweden een muur op zou trekken, wat uiteindelijk ook gebeurde. Engeland wachtte geduldig af, speelde de bal rond en kreeg zo nu en dan wat kleine kansen.

Een standaardsituatie leidde na een half uur tot de openingstreffer. Maguire kopte de bal tegen de touwen na een corner van Young. Het was voor de Engelsen de achtste treffer uit een dood spelmoment.

Vlak daarna had Sterling de tweede goal voor Engeland op zijn pantoffel. Hij wist de bal op fraaie wijze te controleren, maar faalde tot twee keer toe oog in oog met Olsen.

Na de thee liet Zweden zich meteen zich. Berg dwong Pickford met een kopbal toto een mooie redding, maar het vervolg van het Zweedse offensief bleef uit. Aan de andere kant was Engeland ook dichtbij een goal, maar het was uiteindelijk Alli die bij de tweede paal raak wist te koppen.

Meteen na de treffer van Alli leek Zweden terug te slaan, maar Claesson wist niet te scoren. Ook een knal van Berg leverde geen doelpunt op. De oprispingen van Zweden zorgden niet voor grote problemen in de defensie van de Engelsen, waardoor er in de saaie slotfase niet veel meer gebeurde.

John Stones of England en Emil Forsberg (Zwe) in duel om de bal. (PRO SHOTS/Bildbryan
John Stones of England en Emil Forsberg (Zwe) in duel om de bal. (PRO SHOTS/Bildbryan)