Kettingrukker aangehouden dankzij omstanders

Daadkrachtige omstanders hebben afgelopen woensdag in Rotterdam geholpen om een verdachte aan te houden voor een beroving van een gouden ketting. De dader sloeg twee keer toe woensdagochtend, op de Lusthofstraat en de Willem Ruyslaan. De politie onderzoekt of de verdachte ook verantwoordelijk is voor de reeks van berovingen van gouden kettingen van de afgelopen weken.

Het 67-jarige slachtoffer van de Lusthofstraat liep om half twaalf ’s middags met haar zware boodschappentassen over de Lusthofstraat. Uit het niets werd zij belaagd door een man die een ketting van haar nek trok. Een omstander zette op de fiets de achtervolging in. Een tweede man kwam net aanfietsen, hoorde omstanders roepen 'houd hem tegen' en ging ook achter de man aan. De mannen belden de politie en gaven de locatie van de verdachte door. Dankzij hun aanwijzingen konden agenten uiteindelijk de 25-jarige man op de Heer Gillisstraat onder hevig verzet aanhouden.

Tweede slachtoffer
Later bleek dat er diezelfde woensdagochtend een tweede slachtoffer van een kettingroof was. Even na half twaalf werd een 69-jarige vrouw in het parkje achter de Willem Ruyslaan beroofd. Ook haar ketting werd van haar hals getrokken, een erfstuk met grote emotionele waarde. De vrouw zag hoe de man met de ketting het park uit rende richting de Willem Ruyslaan.

Reeks berovingen
Afgelopen weken werden meerdere personen slachtoffer van een soortgelijke kettingroof op diverse locaties rondom het centrum van Rotterdam. De politie onderzoekt nu of de aangehouden verdachte ook iets te maken heeft met de andere berovingen.

De grove berovingen raken niet alleen oudere dames. Ook jonge mensen, vrouwen én mannen, zijn de afgelopen weken slachtoffer geworden. In de metro, op het station, maar ook op straat. De politie plaatste vorige week een waarschuwing op social media over de toename. De verwachting is dat met het mooie weer en het uitgaan van de dikke jassen de sieraden meer zichtbaar worden en dat dit de beroving vergemakkelijkt. Uiteraard geeft dit niemand het recht om een beroving te plegen, maar het is goed om alert te zijn aldus de politie. 

Kettingrukker aangehouden dankzij omstanders (Foto stockfoto politie.nl)
Kettingrukker aangehouden dankzij omstanders (Foto stockfoto politie.nl)