'PlayStation 4 in laatste levensfase'

John Kodera, directeur van Sony Interactive Entertainment, heeft tijdens de Investor Relations Day in Tokio aangegeven dat de PlayStation 4 zijn laatste levensfase ingaat. Vanaf nu zal het aantal verkopen gaan dalen.

De financiële klap die de dalende verkoop teweegbrengt zal echter opgevangen worden door de groeiende en terugkerende opbrengst van PlayStation Plus-abonnementen. Het betekent bovendien niet dat Sony de console snel laat vallen, maar alleen dat het aantal verkochte consoles zijn maximum bijna bereikt heeft. De focus zal verschuiven van het verkopen van hardware, naar het blijven binden en boeien van gamers.

Kodera heeft gezegd dat Sony blijft investeren in first-party en exclusieve games. Dit hoeven niet compleet nieuwe titels te zijn, ook het vernieuwen van en bouwen op bestaande titels past binnen het plan van Sony. Kort stipte hij de PlayStation VR-verkopen aan door de zeggen dat die stijgen, ondanks dat de gehele virtual reality-markt maar moeizaam groeit.

Over de verdere toekomst is Kodera suggestief. Vanaf nu tot maart 2021 zal Sony "eenmaal bukken, om verder te groeien in de toekomst". PlayStation 5 in 2021 bevestigd? We zullen het zien. De PlayStation 4 is sinds 29 november 2013 verkrijgbaar in Europa.

PlayStation 4 groot