Autoriteiten ontkennen Russisch explosief in Tsjechische serverruimte

Het lijkt erop dat een user van Reddit er in is geslaagd een prima trollactie op te zetten. De user postte een foto van 'een soort explosief', die naar eigen zeggen in de serverruimte lag waar hij (of zij) de airco kwam repareren.

Andere users kwamen er al snel op af en iemand wist te melden dat het om een Russische MCLOS ATGM ging, ook wel bekend als een Sagger antitankraket. De aircomonteur deed uitgebreid verslag van het een en ander: de politie werd gebeld en arriveerde, inclusief mysterieuze auto's zonder kentekenplaten en militaire voertuigen, waarna telefoons in beslag werden genomen tot de boel veilig was.

Volgens de user werd het explosief afgevoerd naar een militaire basis, waar men het tot ontploffing zou brengen. De vraag blijft echter hoe een Russisch explosief terecht is gekomen in de serverruimte, waar na het ontslag van de lokale IT-medewerker - twee maanden geleden - niemand meer binnen zou zijn geweest.

Men rook dan ook onraad en in Tsjechische media werd zelfs over de zaak bericht. Het bureau van de Tsjechische president en de politie in het land lieten vervolgens weten dat een dergelijke situatie zich niet voor heeft gedaan. De uiteindelijke vraag blijft dan ook onbeantwoord: verzon de user het verhaal, of wordt het in de doofpot gestopt door de autoriteiten?