Utrecht pikt linksback op bij Werder Bremen

FC Utrecht heeft zich per direct versterkt met Leon Guwara. De Duitse linksback komt over van Werder Bremen.

Via de clubkanalen laten de Domstedelingen weten dat de 21-jarige verdediger een contract heeft ondertekend tot medio 2021, met de optie tot verlenging van één jaar. Guwara is een linkervleugelverdediger die de nationale jeugdelftallen van Duitsland heeft doorlopen. Tot een debuut in Die Mannschaft kwam het echter (nog) niet.

Guwara speelde in de jeugd bij FC Köln en stapte in 2014 over naar Werder Bremen. Daar speelde hij al op jonge leeftijd in het eerste elftal, maar om zijn ontwikkeling te bevorderen werd hij uitgeleend. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis bij FC Kaiserslautern in de tweede Bundesliga.

Nu stapt hij dus definitief over naar Utrecht en dat leidt tot blije gezichten in de Galgenwaard. "We zijn er trots op dat een speler met zijn kwaliteiten en potentie voor ons heeft gekozen en het vertrouwen heeft om zich bij FC Utrecht verder te kunnen ontwikkelen", stelt Jordy Zuidam.

De directeur voetbalzaken noemt hem een linksback die qua speelstijl uitstekend past in het type voetbal dat de voor Europees voetbal strijdende club ambieert. "Hij is verdedigend sterk en heeft een goede snelheid", somt Zuidam op. "Daarbij heeft hij veel power en drive naar voren. Ook heeft hij al ervaring opgedaan in de ijzersterke Bundesliga en de eveneens zeer uitdagende Tweede Bundesliga."