Salah ook Premier League Player of the Season

Mohamed Salah heeft weer een individuele prijs gewonnen. De Egyptenaar van Liverpool is uitgeroepen tot Premier League Player of the Year.

Dat heeft de Premier League zondag naar buiten gebracht. Salah mocht eerder ook al de award voor Speler van het Jaar in ontvangst nemen van zowel spelersbond PFA als de FWA, de bond van Engelse voetbaljournalisten. Logischerwijs werd Salah ook Speler van het Jaar bij zijn club Liverpool.

Mohamed Salah is bezig aan het beste seizoen uit zijn carrière, nadat The Reds hem vorig jaar voor 42 miljoen euro overnamen van AS Roma. De 25-jarige topschutter was dit seizoen 43 keer trefzeker, waarvan 31 keer in competitieverband. Op 26 mei kan hij zijn topseizoen bekronen in de Champions League-finale tegen titelverdediger Real Madrid.

"Het is een eer om deze award te winnen", reageert Salah op de officiële website van de Premier League. "Het was mijn doel om mijn ware gezicht te laten zien bij mijn terugkeer in de Premier League. Toen ik hier was namens Chelsea hebben de mensen dat niet gezien." Vorig jaar ging de award naar N'Golo Kanté.