UEFA klaagt Buffon aan na kritische uitspraken

De UEFA heeft Gianluigi Buffon aangeklaagd vanwege zijn uitspraken na de verloren kwartfinale van de CL tegen Real Madrid. Hij kreeg een rode kaart.

De uiterst ervaren doelman hoopte eindelijk de Champions League te winnen en kon zijn emoties niet de baas nadat scheidsrechter Michael Oliver vlak voor tijd een omstreden strafschop gaf aan Real Madrid. Cristiano Ronaldo schoot raak, Real Madrid ging door en Buffon bleef woedend achter.

"Eén man kan dus blijkbaar alle dromen van een elftal verwoesten", brieste de aanvoerder van Juventus na afloop. "Dan heb je geen hart en zit er een vuilnisbak op de plek waar je hart hoort te zitten. Als je niet de persoonlijkheid hebt om in een stadion als dit te fluiten, ga dan toch lekker met je vrouw en kinderen op de tribune zitten. Lekker frisdrank drinken en friet eten."

Die tirade komt hem nu mogelijk duur te staan. De UEFA laat via de officiële kanalen weten dat de Italiaanse doelman zich moet verantwoorden voor zijn acties. Onduidelijk is nog wat de strafeis wordt. Buffon gaat waarschijnlijk met pensioen, dus heeft wedstrijdschorsing niet zo veel zin. Mogelijk volgt er ook een geldboete. De uitspraak volgt op donderdag 31 mei.