Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 16

Het scheelt dat het veel te lekker weer is om naar de bioscoop te gaan, maar deze week komen er helaas weinig films uit op het grote doek. Wat wel verschijnt deze week is onder andere het nieuwste project van de legendarische Clint Eastwood, die het waargebeurde verhaal vertelt van de mannen die een terroristische aanval in de Thalys wisten te stoppen.

15:17 to Paris
Vroeg in de avond op 21 augustus 2015 keek de wereld in verbijstering toe toen de media een terroristische aanval op de Thalys #9364 - met vertrek om 15:17 vanuit Amsterdam - meldden. Deze terreuraanslag werd voorkomen door drie moedige jonge Amerikanen die op dat moment door Europa reisden. De film volgt het pad van de vrienden. Van de worstelingen in hun kinderjaren tot het vinden van hun plek in het leven, naar de onwaarschijnlijke gebeurtenissen die tot de aanval hebben geleid. Tijdens de schrijnende beproeving twijfelen ze geen moment aan hun vriendschap. Het is hun grootste wapen, waarmee ze meer dan 500 van de passagiers weten te redden. Het helfhaftige trio bestaat uit Anthony Sadler, militair Alek Skarlatos en de luchtvaart piloot Spencer Stone, die zichzelf spelen in de film die geregisseerd werd door Clint Eastwood.

Blockers
Als drie ouders er achter komen dat hun dochters alle drie van plan zijn om tijdens Prom Night hun maagdelijkheid te verliezen, zetten ze alles op alles om dit te voorkomen. Leslie Mann (The Other Woman), Ike Barinholtz (Bad Neighbours) en John Cena (Trainwreck) zijn te zien in de nieuwe komedie Blockers, dat het regiedebuut is van Kay Cannon (scenarioschrijver van de Pitch Perfect-films).

Beauty and the Dogs
Tijdens een studentenfeest ontmoet Mariam, een jonge vrouw uit Tunesië, de mysterieuze Youssef. Als ze samen het feest verlaten, begint er een lange nacht waarin Mariam zal moeten vechten voor haar rechten en waardigheid in een corrupt systeem.

The Rider
Brady is een rijzende ster in de rodeowereld en een getalenteerde paardentrainer. Een val bij een rodeo, waarbij een paard zijn schedel verplettert, maakt echter een einde aan zijn veelbelovende carrière. Gedesillusioneerd en wanhopig keert de jonge cowboy terug naar zijn thuis, het Pine Ridge Reservaat. In een poging weer controle te krijgen over zijn lot gaat Brady op zoek naar een nieuwe identiteit en probeert hij te ontdekken wat het betekent een man te zijn in het hart van Amerika.

Nico, 1988
Singer-songwriter Nico nadert de vijftig en leidt een teruggetrokken leven in Manchester, waar weinig nog doet denken aan haar roemruchte jaren als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground in de sixties. Ooit werd ze aanbeden vanwege haar legendarische schoonheid, nu maakt ze zich niet meer druk om haar uiterlijk en ook haar carrière lijkt voorbij, tot haar nieuwe manager haar en haar oude band op tournee door Europa stuurt. Nico, 1988 is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter het icoon.

Wil je deze films zien? Bezoek je dichtstbijzijnde bioscoop voor de tijden.