NBA: LeBron neemt Cavaliers aan de hand

De basketballers van de Cleveland Cavaliers hebben in de eerste ronde van de play-offs in de NBA de stand tegen de Indiana Pacers weer gelijk kunnen trekken. De Pacers wonnen het eerste duel in Cleveland, maar aan de hand van LeBron James sloegen de Cavs woensdagavond terug.

De Cavaliers begonnen furieus aan de wedstrijd - vooral dankzij een 13-0 run van James - en hadden al snel bijna twintig punten voorsprong te pakken. De Pacers kwamen wel wat beter in hun ritme en verkleinden het gat, maar echt gevaarlijk werden ze pas in het vierde kwart weer. 

Indiana kwam dankzij Victor Oladipo een paar keer op een handvol punten van de thuisploeg, maar telkens was daar James om orde op zaken te stellen. Hij was uiteindelijk goed voor 46 punten en hielp de Cavaliers naar een 100-97 zege en een 1-1 stand in de serie.

Ook de Utah Jazz kon op gelijke hoogte komen en wel tegen de Oklahoma City Thunder. In Oklahoma ging het constant heen en weer, maar in het laatste kwart nam Utah het heft in handen. Met een sterk spelende Donovan Mitchell en Rudy Gobert won de Jazz met 95-102.

De Houston Rockets hebben het nog niet al te moeilijk met de Minnesota Timberwolves. Duel één werd al gewonnen, het tweede duel geen enkel probleem op voor de ploeg van James Harden en Chris Paul: 102-82 en een 2-0 voorsprong in de serie.

Uitslagen NBA woensdag, eerste ronde play-offs
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 100-97 (1-1 in best-of-7)
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 95-102 (1-1 in best-of-7)
Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 102-82 (2-0 in best-of-7)

LeBron James begint met een 13-0 run (Bron: YouTube)