Roda vormt erehaag voor kampioen PSV

PSV wordt woensdagavond bij het begin van de uitwedstrijd tegen Roda JC begroet met een erehaag van de thuisploeg.

"Ik vind dat wel een mooie geste en het getuigt van respect. PSV verdient de credits, zeker omdat ze concurrent Ajax in een rechtstreeks duel wisten uit te schakelen", vertelt Roda-coach Robert Molenaar aan De Limburger. Terwijl PSV nergens meer om speelt, moet Roda in de laatste drie duels plus een eventuele nacompetitie degradatie zien te ontlopen.

Molenaar betwijfelt of het Roda goed uitkomt dat de spelers van PSV een paar dagen flink hebben gefeest als er woensdag om 18:30 uur wordt afgetrapt in Kerkrade. "Het is niet in ons nadeel dat ze net een kampioensfeest achter de rug hebben. Maar dat hoeft ook helemaal niets te zeggen. We rekenen bepaald niet op een walk-over."

"Ik denk dat we gebruik moeten maken van de situatie. Daar zal onze strijdwijze op zijn afgestemd", aldus de hoofdtrainer. "Het is logisch dat wij er vol op zullen klappen. De oud-internationals kunnen ook nog prima voetballen als je ze tijd en ruimte geeft. Wij zullen dus power moeten leveren en druk moeten zetten op PSV."