Brenet: "Je straft het zo ook af"

Joshua Brenet kroonde zich zondag voor de derde keer in zijn carrière tot kampioen van Nederland. De verdediger van PSV is in zijn nopjes.

Ajax werd met 3-0 verslagen en daarmee snoerden de spelers van PSV de Amsterdammers de mond, die voorafgaand aan de wedstrijd nog strijdlustig waren dat ze nog geloofden in de titel.

"Sommige spelers van Ajax hadden best wel een grote mond. Dan krijg je dit, hè?", vertelt Brenet in gesprek met Voetbal International . "Je had natuurlijk die dingen die Kluivertje (Justin Kluivert, red.) zei. Nooit meer van PSV verliezen enzo, blabla. Dat komt dan weer naar boven. En je straft het zo ook af. Meteen kampioen worden ook nog. Nog extra zuurder voor hen. Hoeveel ik hier van ga genieten? Weet ik veel."

De verdediger kreeg gedurende het seizoen de nodige kritiek. "Er is ook veel over mij gezegd. Dat je dan op een andere positie kampioen kan worden... Dat is nog honderd keer lekkerder." PSV kreeg ook dit seizoen regelmatig kritiek en werd verweten niet aantrekkelijk te voetballen. "Mooi voetbal heb ik vandaag niet gezien. Er was passie en strijd. Als dat er is, kan er bijna geen team tegen ons op."