Facebook verwijderde chats Mark Zuckerberg

Facebook heeft in alle stilte chats van topman Mark Zuckerberg verwijderd. Mensen aan wie hij persoonlijke berichten had gestuurd via Messenger, konden die berichten ineens niet meer terugvinden. Hun antwoorden aan Zuckerberg waren nog wel te zien.

TechCrunch ontdekte dat de chats waren verwijderd. Facebook bevestigt het tegenover de techsite en zegt dat het te maken heeft met de beveiliging van bedrijfsgegevens. "Na de diefstal van e-mails van Sony Pictures in 2014 hebben we een paar veranderingen doorgevoerd om de communicatie van onze bestuurders te beschermen. Een verandering is het beperken van de bewaarperiode voor berichten van Mark in Messenger", aldus Facebook.

Facebook maakte het deleten echter nooit openbaar, en de ontvangers werden ook niet persoonlijk op de hoogte gebracht. TechCrunch vroeg Zuckerberg zelf om opheldering via Messenger, maar kreeg geen antwoord.

Gewone gebruikers van Messenger kunnen zelf berichten verwijderen uit hun eigen feed, maar ze blijven dan nog wel te zien bij de ontvanger.

In 2010 leidde een oud chatgesprek van Zuckerberg not tot ophef toen deze door Business Insider werd gepubliceerd. Zuckerberg bood een vriend aan persoonlijke informatie van anderen te delen.

Facebook wiste chats Mark Zuckerberg
Facebook wiste chats Mark Zuckerberg (Foto: BuzzT)

Bron: Business Insider