Adverteerders Facebook houden hand op de knip

Verschillende adverteerders zijn geschrokken van de privacyzaak bij Facebook. Operationeel directeur Sheryl Sandberg van het Amerikaanse techbedrijf erkende donderdag dat een aantal voorlopig de hand op de knip houdt, totdat het bedrijf met bevredigende antwoorden komt. Het concern is voor zijn omzet en winst vrijwel volledig afhankelijk van reclame-inkomsten.

Volgens Sandberg stellen de betreffende bedrijven dezelfde vraag als gebruikers: "zijn gegevens die met Facebook worden gedeeld veilig?" De Facebookbestuurder zei verder "geruststellende gesprekken" te voeren met adverteerders over hoe Facebook werkt en welke wijzigingen zijn doorgevoerd.

Naar aanleiding van het schandaal heeft Facebook onder meer zijn algemene voorwaarden bijgewerkt. Die update is bedoeld om die voorwaarden duidelijker en helderder te maken. Eerder werden de privacyinstellingen al beter zichtbaar gemaakt en werd het voor gebruikers eenvoudiger om gegevens te wissen.

Op 2-april verscheen een interview op Vox waarin Zuckerberg aangaf dat het oplossen van de problemen rond de beveiliging enkele jaren in beslag kan nemen.

Privacyzaak Facebook schrikt adverteerders af
Privacyzaak Facebook schrikt adverteerders af (Foto: ANP)

Bron: Vox