IJshockeyers Den Haag naar halve finales play-offs BeNe-League

De ijshockeyers van Hijs Hokij Den Haag blijven op koers om na de beker en de Nederlandse landstitel ook de titel in de BeNe-League te pakken. In de kwartfinales van de play-offs was men vrijdag in de Uithof al veel te sterk voor Chiefs Leuven, waarna de klus in België geklaard werd.

Raymond van der Schuit, Stace van Bentem en Maurice van der Schuit zorgden binnen tien minuten al voor een 0-3 voorsprong voor Den Haag. Leuven gaf zich niet gewonnen en kwam vroeg in de derde periode dankzij Oscar Delbrassine bijna langszij (3-4), maar Van der Schuit en Oliver Pataky schoten Den Haag gelijk naar een beslissende voorsprong, waarna Rino Dhondt namens de Belgen nog voor de 4-6 eindstand tekende.

De Luik Bulldogs en Laco Eaters Geleen speelden hun eerste van maximaal drie duels. Luik-goalie Tom Prodi kende een sterke wedstrijd en liet helemaal niks door, in tegenstelling tot collega Rowan Delil bij de Eaters. Luik kwam via Jordan Paulus en Axl Milpas op 2-0, Yoren de Smet en Lars Engwegen scoorden in de tweede en derde periode: 4-0.

Zondagavond spelen de twee clubs in Glanerbrook in Geleen tegen elkaar.