Nintendo blijft 3DS-games maken

Nintendo zal zijn 3DS-activiteiten voortzetten naast de Switch-activiteiten, meldde president en CEO van Nintendo, Tatsumi Kimishima, tijdens de financiële verslaglegging van het bedrijf voor dit fiscale jaar.

"De Nintendo 3DS-kenmerken, prijscategorieën en speelstijlen verschillen van Nintendo Switch en we zijn van plan om de Nintendo 3DS-activiteiten afzonderlijk en parallel voort te zetten", zei Kimishima. "We zullen de userbase en rijke softwarebibliotheek blijven gebruiken in onze bedrijfsvoering."

Kimishima voegt hieraan toe: "We blijven natuurlijk nieuwe software ontwikkelen, maar we geloven dat het belangrijk is om gebruik te maken van de rijke bibliotheek van Nintendo 3DS-serie titels om de verkoop te stimuleren met Nintendo 3DS-bezitters, evenals consumenten die onlangs Nintendo 3DS-hardware hebben gekocht."

Nintendo ziet in de betaalbaarheid van de Nintendo 3DS-systemen een belangrijke positie om kinderen voor het eerst kennis te laten maken met een videogameplatform. De handheld is ook gepositioneerd als een betaalbaar product voor prijsbewuste consumenten. Daarom blijft het bedrijf de Nintendo 3DS-familie promoten.

New Nintendo 2DS XL - New Nintendo 3DS (Foto: Nintendo)