Duitse rodelploeg domineert in eigen huis, duizendsten beslissen

Tijdens de World Cup rodelen in het Duitse Oberhof heeft de Duitse ploeg weer eens uitgehaald. Zaterdag stonden de wedstrijden bij de vrouwen en de dubbels op het programma en dat leverde vijf Duitse podiumplekken op.

Bij de vrouwen treedt Dajana Eitberger alsmaar meer uit de schaduw van haar illustere landgenotes Natalie Geisenberger en Tatjana Hüfner. In de eerste run was Eitberger de snelste en die leiding hield ze in run twee vast door 0,047 seconden sneller te zijn dan Geisenberger. Hüfner werd op een flinke achterstand van 0,333 seconden gezet en eindigde als derde. Duitsland had overigens zelfs een 1-2-3-4'tje kunnen pakken, maar de jonge Jessica Tiebel - vierde na run één - maakte een grote fout in de tweede run en beëindigde haar tweede World Cup-wedstrijd ooit als negende.

De dubbels beloven volgende maand een prachtige strijd op te leveren op de Olympische Spelen. De winst in Oberhof ging zaterdag naar regerend wereldkampioenen Toni Eggert en Sascha Benecken, die hun landgenoten Tobias Wendl en Tobias Arlt, de regerend olympisch kampioenen, met 0,007 seconden af wisten te troeven. De Oostenrijkse veteranen Peter Penz en Georg Fischler eindigden op 0,498 seconden als derde, voor het jonge Duitse duo Robin Geueke en David Gamm.