Biatlete Crawford stunt, Wierer wint

Biatlete Dorothea Wierer heeft donderdag haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Italiaanse was tijdens de World Cup in het Duitse Ruhpolding de beste op de individuele wedstrijd: vijftien kilometer met vier schietbeurten.

Wierer schoot voor de tweede keer op rij alle twintig schijven om en dat leverde haar de overwinning op. Aan de finish was ze twaalf seconden sneller dan de Finse Kaisa Mäkäräinen, die één misser liet noteren en dus een strafminuut kreeg.

De foutloos schietende Oekraïnse Yulia Dzhiima leek lang de derde plek voor zich op te eisen, zeker nadat haar eveneens foutloze landgenote Valj Semerenko enkele seconden tekort kwam om de plek van Dzhiima af te pakken.

Dat was echter buiten de als 96e startende Rosanna Crawford gerekend. Ze was uitstekend op dreef op de ski's en schoot alle twintig schijven om. Daarmee eindigde ze 21 seconden achter Wierer op de derde plek: haar eerste podiumplek ooit en de eerste voor een Canadese in de World Cup sinds Zina Kocher in Östersund ruim tien jaar geleden.

World Cup-leidster Anastasia Kuzmina begon de wedstrijd gelijk met twee missers in de eerste schietbeurt. Daar kwam er later nog één bij en dus waren de podiumkansen verkeken, hoewel ze door haar sterke langlaufen nog wel op de negende plek eindigde.