BobsleeŽr Tasker mist Spelen na beroerte

De Britse bobsleeër Bruce Tasker zal de Olympische Spelen aan zich voorbij moeten laten gaan. De 30-jarige Tasker is in de tweemansbob de tweede piloot van de Britten - die slechts één slee naar Pyeongchang mogen sturen - maar in de viermansbob zou hij achter piloot Brad Hall als remmer plaatsnemen.

Dat gaat nu niet door, want Tasker werd op 4 januari getroffen door een (kleine) beroerte, zo heeft de Britse bobsleebond laten weten. Tasker is inmiddels weer thuis en men verwacht dat hij volledig zal herstellen, waardoor hij komend seizoen gewoon weer in actie hoopt te komen. Het huidige seizoen - inclusief de Spelen - zit er echter op.

"Ik baal enorm dat ik de vierjarige cyclus niet af kan sluiten met deelname aan de Spelen, maar ik ben blij dat ik nog gezond ben. Ik train nog niet, maar ik heb het gewone leven wel weer opgepakt en de hond heeft haar wandelingen niet hoeven missen", grapt Tasker. "Ik had de pech dat ik in deze situatie belandde, maar geluk dat ik er eigenlijk goed vanaf ben gekomen. Komende maand zal ik de grootste fan zijn van ons team in Pyeongchang."