Ferrari verrast met Kvyat als ontwikkelingscoureur

Het Formule 1-team heeft Daniil Kvyat verrassend benoemd tot ontwikkelingscoureur. De 23-jarige Rus zat sinds hij bij Red Bull uit het ontwikkelingsprogramma gezet werd zonder baan. Even leek bij in de running te zijn om bij Williams teamgenoot te worden van Lance Stroll, maar dat zitje lijkt naar Sergey Sirotkin te gaan.

Kvyat kwam in 2014 de Formule 1 binnen bij Toro Rosso. Eind dat jaar werd de Rus na een goed debuutjaar als opvolger van Sebastian Vettel overgeheveld naar Red Bull Racing. Daar wist hij niet te overtuigen en in 2016 moest hij bij de Oostenrijkers plaatsmaken voor Max Verstappen. Kvyat ging terug naar Toro Rosso waar hij met de ziel onder zijn arm rond leek te lopen. In de tweede helft van vorig jaar werd hij na Singapore vervangen door Pierre Gasly, maar mocht in de Verenigde Staten eenmalig op komen draven voordat hij gedumpt werd.

Ferrari heeft Kvyat nu opgepikt als ontwikkelingscoureur. Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen bezetten de racestoeltjes, terwijl Antonio Giovinazzi de reserverijder is.