Toro Rosso vervangt Kvyat per direct door Gasly

GP2-kampioen Pierre Gasly zal aankomend weekend in Maleisië zijn Formule 1-debuut maken. De Fransman vervangt de onderpresterende Daniil Kvyat bij Toro Rosso, zo heeft het team bevestigd. Kvyat wordt minstens twee races aan de kant gezet door het team na een teleurstellend seizoen, waarin de Rus slechts vier punten bij elkaar wist te rijden, ten opzichte van de 48 punten van teamgenoot Carlos Sainz. De crash in Singapore zou de spreekwoordelijke druppel zijn geweest.

"Ik wil iedereen bedanken voor deze mooie kans en dan met name Red Bull, Toro Rosso en Dr. Helmut Marko. Dit is een geweldige kans voor mij en ik voel dat ik er klaar voor ben", zei Gasly over de wissel. "Als derde rijder probeerde ik me al optimaal voor te bereiden en ik zal dan ook mijn uiterste best doen om de komende races met Toro Rosso goed te presteren."

Gasly werd al langer genoemd als kandidaat voor een Toro Rosso-zitje vanaf Maleisië. Niet als vervanger van Kvyat, maar als die van de mogelijk naar Renault vertrekkende Sainz. Toen die wissel niet door kon gaan omdat Palmer niet wilde vertrekken, zocht het team een andere oplossing.

Volgens teambaas Franz Tost was het geen gemakkelijke beslissing, maar wel eentje die bij het team past: "Dit team is door Red Bull opgericht om jong talent een kans te geven en dat is precies wat we nu doen met Pierre. Hij heeft met zijn titel in de GP2 en sterke races in de Japanse Super Formule laten zien dat hij dit verdiend. Deze rijderswissel geeft ons de kans om voor het seizoen 2018 een betere keuze te maken."

Kvyat zal nog wel aan het team verbonden blijven
Kvyat zal nog wel aan het team verbonden blijven