Manchester City snel klaar met Watford

Manchester City heeft na de remise bij Crystal Palace weer een zege gepakt in de Premier League. De koploper maakte snel het verschil tegen Watford.

Het duel in het Etihad Stadium was pas 38 seconden oud toen de bal al in het doel lag. Raheem Sterling kreeg uit een voorzet van Leroy Sané alle tijd en ruimte om het snelste doelpunt van dit Premier League-seizoen te maken: 1-0. Amper tien minuten later werd die score al verdubbeld toen Christian Kabasele een voorzet van Kevin De Bruyne in eigen doel werkte.

De Belgische middenvelder verscheen gewoon aan de aftrap, ondanks dat hij tegen Crystal Palace nog keihard werd neergeschopt en per brancard van het veld moest worden gedragen. Ook na de 2-0 bleef City aandringen en de derde goal kon eigenlijk niet uitblijven. Heurelho Gomes kreeg een strakke voorzet van De Bruyne niet onder controle en Sergio Agüero profiteerde.

In de laatste tien minuten deed Watford via Andre Gray nog wel iets terug, maar daar bleef het vervolgens bij: 3-1. Manchester City houdt daardoor vijftien punten voorsprong op Manchester United. Het gat met nummer drie Chelsea, dat woensdagavond een uitwedstrijd tegen Arsenal speelt, is zeventien punten.