IJshockeyer Ovechkin scoort hattrick voor kankerpatiŽnt

IJshockeyer Alex Ovechkin heeft een 13-jarige Canadese jongen zaterdag een mooi cadeau bezorgd. Alex Luey overleefde een vorm van botkanker, maar verloor daarbij wel een groot deel van zijn rechterbeen. 

De jongen is een grote fan van Ovechkin, die hem in oktober via een TV-programma een videoboodschap stuurde. Daarin nodigde de Rus hem uit om naar de wedstrijd tussen de Toronto Maple Leafs en Ovechkin's Washington Capitals te komen en zaterdag was het zover.

Een uur voor de wedstrijd, tijdens de warm-up, mocht de jongen bij de Capitals op de bank zitten. Ovechkin kwam op een gegeven moment naar hem toe: "Ik ga vandaag een goal voor je scoren", beloofde de Russische superster zijn jonge fan.

Na ruim twaalf minuten maakte Ovechkin zijn belofte al waar en wees hij naar de tribunes in de richting van Luey. In de laatste minuut van de eerste periode voegde Ovechkin er nog eens een treffer aan toe: 0-2.

Jakub Vrana zette de Capitals op 0-3, Jake Gardiner en Nikita Zaitsev brachten de Maple Leafs weer terug in de wedstrijd. Met negen seconden te spelen maakte Ovechkin de avond van Luey echter compleet: de Rus schoot de 2-4 binnen en completeerde zijn hattrick.

"Ik had niet om nog meer kunnen vragen, deze avond zal ik echt nooit vergeten", aldus een zielsgelukkige Luey in de kleedkamer van de Capitals. 

Uitslagen NHL zaterdag
Detroit Red Wings - New Jersey Devils 3-4 OT
Florida Panthers - Chicago Blackhawks 1-4
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 3-0
Ottawa Senators - New York Islanders 1-2
Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 5-2
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 2-4
Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights 2-4
St Louis Blues - Minnesota Wild 6-3
Colorado Avalanche - Calgary Flames 2-3
San Jose Sharks - Winnipeg Jets 4-0
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 2-1 SO

De hoogtepunten van de avond in de NHL (Bron: YouTube)